چاقی بر واکسن کووید-۱۹ تأثیر می‌گذارد

04 تیر 1401

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چگونه همه‌گیری کووید-۱۹ می‌تواند توسط یکی دیگر از نگرانی‌های بهداشتی عمومی تشدید شود: اپیدمی چاقی.

مشخص است که چاقی می‌تواند خطر ابتلا به بیماری شدید را در صورت ابتلا به کووید-19 افزایش دهد، اما آیا این بدان معناست که وزن شما می‌تواند بر میزان محافظت واکسن شما در برابر ویروس تأثیر بگذارد؟

چاقی: یک عامل خطر برای COVID-19
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) چاقی را به عنوان یک عامل خطر برای بیماری شدید COVID-19، بستری شدن در بیمارستان و مرگ فهرست می کند.

Aaron Eli Glatt، MD، FACP، FIDSA، FSHEA، رئیس بخش پزشکی و رئیس بیماری های عفونی و اپیدمیولوژیست بیمارستان در Mount Sinai South Nassau، می گوید که طبق راهنمایی CDC، افراد دارای شاخص توده بدنی (BMI) ) بین 35 تا 40، خطر ابتلا به کووید-19 بسیار شدید است. حتی BMI های بالای 25 نیز پرخطر محسوب می شوند.

یک مطالعه آگوست 2020 در Obesity Reviews نشان داد که در مقایسه با افرادی که چاق نیستند، افراد چاق را در نظر می گیرند:

۴۶ درصد افزایش خطر ابتلا به عفونت کووید-۱۹ داشت
احتمال بستری شدن در بیمارستان با عفونت COVID-19 113٪ بیشتر بود
این مطالعه همچنین نشان داد که تعداد مرگ و میر ناشی از COVID-19 در افرادی که چاق بودند در مقایسه با افرادی که چاق نیستند، 74 درصد افزایش داشت.

چگونه چاقی خطر را افزایش می دهد؟
بر اساس مطالعه ای که در سپتامبر 2020 در مجله دیابت، چاقی و متابولیسم منتشر شد، نقش چاقی در افزایش نرخ مرگ و میر ممکن است در زنان بیشتر از مردان باشد.

خود بیماری همه گیر کووید-19 نیز ممکن است به افزایش نرخ چاقی کمک کند. مقاله‌ای در جولای 2020 در Nature Reviews Endocrinology گزارش داد که پریشانی عاطفی - با محرک‌های بالقوه اقتصادی رو به زوال، قفل‌های اجباری و ترس از عفونت - می‌تواند مغز را به «غذا خوردن عاطفی» به عنوان مکانیزم مقابله سوق دهد.

است

چاقی چند عاملی است و می تواند به طرق مختلف بر فرد تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اضافه وزن می تواند تنفس شما و توانایی نفس کشیدن عمیق را مختل کند. نیتین دسای، MD، مدیر عامل و مدیر ارشد اجرایی COVID PreCheck، می‌گوید که برای افراد چاق به دلیل آناتومی گردن، انتوبه شدن و قرار دادن ونتیلاتور چالش برانگیز است.

دسای همچنین می‌گوید که افرادی که چاق هستند اغلب بیماری‌های زمینه‌ای دیگری نیز دارند. یک مثال، آپنه خواب است که می تواند باعث کاهش اکسیژن و فشار خون ریوی در موارد شدید شود. چاقی همچنین خطر ابتلا به سایر بیماری ها را افزایش می دهد که می توانند ایمنی را به خطر بیندازند، مانند دیابت شیرین و بیماری قلبی.

چگونه واکسیناسیون با چاقی تحت تاثیر قرار می گیرد؟
تحقیقات نشان داده است که نقش چاقی در سیستم ایمنی ضعیف اغلب خود را به عنوان کاهش اثربخشی واکسن نشان می دهد. یک مطالعه در سال 2017 در مجله Annals of the American Thoracic Society نشان داد که بزرگسالان مبتلا به چاقی که با واکسن آنفولانزا واکسینه شده بودند، دو برابر بیشتر از بزرگسالان واکسینه شده که چاق نیستند – با وجود داشتن همان سطح آنتی بادی های ناشی از واکسن، در معرض بیماری بودند. محققان این نظریه را مطرح کردند که این اثر ممکن است با اختلال در عملکرد سلول T مرتبط باشد.

دسای می‌گوید: «داده‌هایی که ما تاکنون در اختیار داریم مربوط به آنفولانزا، هپاتیت B و کزاز است که نشان می‌دهد افرادی که چاق هستند، پاسخ ایمنی بدنشان به این واکسن‌ها کاهش یافته است.»


آزمایشگاه پاتوبیولوژی دکتر سعادتی فعالیت خود را از مهر ماه 1376 با مسئولیت فنی دکتر حمیده سعادتی در شهرستان شیراز آغاز کرده است. این آزمایشگاه یکی از آزمایشگاه های پاتوبیولوژی کشور است که صلاحیت آن توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مورد تایید می باشد.

آدرس : شیراز - خیابان فلسطین - تقاطع هدایت

شماره های تماس : 07132306151

ساعت کاری : شنبه تا چهارشنبه 6 الی 21 و پنجشنبه 6 الی 18

ایمیل : info@saadatilab.com


شماره ی واتساپ : 07132306151
آدرس اینستاگرام : dslab.ir
کلیه ی حقوق این وبسایت متعلق به آزمایشگاه دکتر سعادتی می باشد .